Celozrnné pirohy s bryndzou

02.10.2017

Celozrnné pirohy plnené bryndzou a jarnou cibuľkou.


Ingrediencie 

Cesto

  • 300 g celozrnná múka
  • 1 vajíčko 
  • soľ
  • uvarené zemiaky
  • voda

Náplň

  • 250 g bryndze
  • hrsť pažítky
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

  1. Múku preosejeme pridáme soľ, vajíčko, nastrúhané uvarené zemiaky a vodu. Vytvoríme kompaktné cesto, ktoré vyvaľkáme a nakrájame na rovnaké kocky a naplníme bryndzovou plnkou. Okraje potrieme vodou, aby nám držali pokope a vytvoríme vidličkou okraje.
  2. Do vriacej osolenej vody vložíme pirohy a varíme kým nevyplávajú na povrch. Keď sú uvarené premiešame ich spolu s maslom, aby sa nezlepili dokopy. Navrch dáme kopček kyslej smotany a na jemno nakrájanú jarnú cibuľku. Dobrú chuť ! :) 
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky