Celozrnné pirohy s bryndzou
02.10.2017
Celozrnné pirohy plnené bryndzou a jarnou cibuľkou.
Ingrediencie
Cesto
- 300 g celozrnná múka
- 1 vajíčko
- soľ
- uvarené zemiaky
- voda
Náplň
- 250 g bryndze
- hrsť pažítky
- soľ
- čierne korenie
Postup
- Múku preosejeme pridáme soľ, vajíčko, nastrúhané uvarené zemiaky a vodu. Vytvoríme kompaktné cesto, ktoré vyvaľkáme a nakrájame na rovnaké kocky a naplníme bryndzovou plnkou. Okraje potrieme vodou, aby nám držali pokope a vytvoríme vidličkou okraje.
- Do vriacej osolenej vody vložíme pirohy a varíme kým nevyplávajú na povrch. Keď sú uvarené premiešame ich spolu s maslom, aby sa nezlepili dokopy. Navrch dáme kopček kyslej smotany a na jemno nakrájanú jarnú cibuľku. Dobrú chuť ! :)
