Celozrnný chlebík
23.04.2018
Celozrnný chlieb so semienkami.
Ingrediencie
- 250 g hladkej celozrnnej múky
- 250 g hladkej bielej múky
- 600 ml vlažnej vody
- 1 PL sušeného droždia Hefe BioVegan ! (nerozpúšťa sa priamo vo vode) !
- 1 PL soli
- 1 PL cukru
- 1 PL octu
- 2 PL olivového oleja
- 3 PL olejnatých semienok
- 3-4 PL dyňových semienok
Postup
- Obe múky si zmiešame spoločne a postupne pridávame do väčšej misky spolu s vodou, do ktorej sme pridali olej. Pridáme soľ, cukor a sušené droždie. Droždie nie je aktívne vo vode, takže ho môžeme rovno spojiť s ostatnými ingredienciami. Na záver pridáme ocot a zmes olejnatých semienok. Cesto prikryjeme čistou navlhčenou utierkou a necháme kynúť na teplom mieste 40-45 minút.
- Formu na chlieb vymažeme olejom, ak máte formu s nepriľnavým dnom nebude potreba, a pridáme cesto. Navrch pridáme dyňové semienka a necháme ďalších 15 minút kynúť vo forme.
- Chlieb pečieme 50 minút pri teplote 180°C. Do rúry môžeme pridať keramický hrnček s vodou, aby chlieb neostal tvrdý. Po upečení necháme vychladnúť. Dobrú chuť ! :)


