Celozrnný chlebík

23.04.2018

Celozrnný chlieb so semienkami. 


Ingrediencie

  • 250 g hladkej celozrnnej múky 
  • 250 g hladkej bielej múky
  • 600 ml vlažnej vody
  • 1 PL sušeného droždia Hefe BioVegan ! (nerozpúšťa sa priamo vo vode) !
  • 1 PL soli
  • 1 PL cukru
  • 1 PL octu
  • 2 PL olivového oleja
  • 3 PL olejnatých semienok 
  • 3-4 PL dyňových semienok

Postup

  • Obe múky si zmiešame spoločne a postupne pridávame do väčšej misky spolu s vodou, do ktorej sme pridali olej. Pridáme soľ, cukor a sušené droždie. Droždie nie je aktívne vo vode, takže ho môžeme rovno spojiť s ostatnými ingredienciami. Na záver pridáme ocot a zmes olejnatých semienok. Cesto prikryjeme čistou navlhčenou utierkou a necháme kynúť na teplom mieste 40-45 minút. 
  • Formu na chlieb vymažeme olejom, ak máte formu s nepriľnavým dnom nebude potreba, a pridáme cesto. Navrch pridáme dyňové semienka a necháme ďalších 15 minút kynúť vo forme. 
  • Chlieb pečieme 50 minút pri teplote 180°C. Do rúry môžeme pridať keramický hrnček s vodou, aby chlieb neostal tvrdý. Po upečení necháme vychladnúť. Dobrú chuť ! :)
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky