Cviklové rizoto

02.10.2017

Cviklové rizoto s feta syrom a vlašskými orechmi. 


Ingrediencie 

  • 400 g Arborio ryže
  • 1 väčšia cibuľa
  • 100 ml červené víno
  • 400 ml kurací vývar
  • maslo
  • soľ
  • čierne korenie
  • 200 g feta syr
  • hrsť vlašských orechov
  • petržlenová vňať 
  • 2 väčšie cvikle

Postup

  1. Ryžu prepláchneme a opražíme na troške oleja alebo masla. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, zalejeme červeným vínom a pridávame vývar postupne po naberačkách, keď sa tekutina vyvarí. Dochutíme soľou, čiernym korením.
  2. Cviklu si uvaríme zvlášť a keď je už polomäkká pridáme ju k rizotu. Na záver pridáme maslo, aby rizoto ostalo krémové a stiahneme z plameňa. Nasekané orechy pridáme spolu s feta syrom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť ! :) 


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky