Hokkaido polievka

02.10.2017

Tekvicová krémová polievka so zázvorom.


Ingrediencie 

  • 1 kg Hokkaido tekvice
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • zázvor
  • 600 ml vývaru

Postup 

  1. Tekvicu môžeme, ale nemusíme ošúpať. Ja som ju nešúpala nakoľko sú v nej vitamíny. Nakrájame na menšie kocky, pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom a všetko orestujeme spolu v hrnci na olivovom oleji. Zeleninu zalejeme vývarom (môže byť zeleninový, kurací), ja som dala kurací nakoľko je v ňom viac chuti. 
  2. Keď je zelenina mäkká rozmixujeme ju dohladka a pridáme nastrúhaný zázvor, aby polievka nebola príliš ostrá, dochutíme soľou a čiernym korením. Na záver môžeme pridať smotanu, alebo balsamico redukciu. Dobrú chuť ! :)
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky