Hokkaido polievka
02.10.2017
Tekvicová krémová polievka so zázvorom.
Ingrediencie
- 1 kg Hokkaido tekvice
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- zázvor
- 600 ml vývaru
Postup
- Tekvicu môžeme, ale nemusíme ošúpať. Ja som ju nešúpala nakoľko sú v nej vitamíny. Nakrájame na menšie kocky, pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom a všetko orestujeme spolu v hrnci na olivovom oleji. Zeleninu zalejeme vývarom (môže byť zeleninový, kurací), ja som dala kurací nakoľko je v ňom viac chuti.
- Keď je zelenina mäkká rozmixujeme ju dohladka a pridáme nastrúhaný zázvor, aby polievka nebola príliš ostrá, dochutíme soľou a čiernym korením. Na záver môžeme pridať smotanu, alebo balsamico redukciu. Dobrú chuť ! :)

