Hovädzí guláš
29.12.2017
Hovädzí guláš s bylinkovými haluškami a slivkovým lekvárom.
Ingrediencie
- 500 g hovädzie mäso
- 1 väčšia cibuľa
- 100 ml červené víno
- 500 ml vývar
- 50 g paradajkový pretlak
- soľ
- čierne horenie
- bobkový list
- 3 vrchovaté lyžice slivkového lekváru
- olivový olej
Halušky
- 500 g hladká múka
- vajíčko
- soľ
- lyžica masla
- voda
- zmes čerstvých byliniek (ja som použila petržlen, tymián)
Postup
- Hovädzie mäso si nakrájame na väčšie, no rovnaké kusy. Spolu s cibuľou dáme restovať, pridáme pretlak a necháme zatiahnúť. Podlejeme vínom a necháme vypariť alkohol a následne, zalejeme vývarom a necháme pozvoľna variť hodinu a pridáme bobkový list, čierne korenie a môžeme použiť aj sladkú mletú papriku. Na záver dochutíme soľou a pridáme slivkový lekvár.
- Do vriacej osolenej vody dáme variť halušky a čakáme kým vyplavú na povrch. Bylinky môžeme robiť na dva spôsoby, buď ich pridáme do pripraveného cesta, alebo ich po uvarení obalíme. Keď sú hotové pridáme lyžicu masla, aby boli jemné. Dobrú chuť ! :)


