Kurací steak s višňovou omáčkou

29.12.2017

Kurací steak so zeleninovým pyré a višňovou omáčkou.


Ingrediencie

  • kuracie prsia
  • soľ
  • čierne korenie
  • rozmarín 
  • olivový olej

Pyré

  • mrkva
  • petržlen
  • zeler
  • zemiaky
  • soľ
  • čierne korenie

Omáčka

  • 500 g zaváraných višní 
  • 100 ml červené víno
  • lyžica masla
  • soľ
  • čierne korenie
  • hnedý cukor

Postup

  1. Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kusy, ideálne na steak. Osolíme, okoreníme a dáme piecť na panvicu. 
  2. Zeleninu nakrájame na rovnaké kusy a dáme variť do osolenej vody približne na 15 minút. Keď je zelenina mäkká, scedíme ju a rozmixujeme ponorným mixérom. Na záver dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme maslo. 
  3. Višne, najlepšie bez kôstky spolu s nálevom dáme do hrnca a privedieme k varu. Pridáme víno a necháme vypariť alkohol. Dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme maslo. Omáčka by mala mať sladko slanú chuť, ak chcete, môžete pridať aj kvapku citrónu. Dobrú chuť ! :)


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky