Kurací steak s višňovou omáčkou
29.12.2017
Kurací steak so zeleninovým pyré a višňovou omáčkou.
Ingrediencie
- kuracie prsia
- soľ
- čierne korenie
- rozmarín
- olivový olej
Pyré
- mrkva
- petržlen
- zeler
- zemiaky
- soľ
- čierne korenie
Omáčka
- 500 g zaváraných višní
- 100 ml červené víno
- lyžica masla
- soľ
- čierne korenie
- hnedý cukor
Postup
- Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kusy, ideálne na steak. Osolíme, okoreníme a dáme piecť na panvicu.
- Zeleninu nakrájame na rovnaké kusy a dáme variť do osolenej vody približne na 15 minút. Keď je zelenina mäkká, scedíme ju a rozmixujeme ponorným mixérom. Na záver dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme maslo.
- Višne, najlepšie bez kôstky spolu s nálevom dáme do hrnca a privedieme k varu. Pridáme víno a necháme vypariť alkohol. Dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme maslo. Omáčka by mala mať sladko slanú chuť, ak chcete, môžete pridať aj kvapku citrónu. Dobrú chuť ! :)

