Polonahá torta
02.11.2017
Narodeninová torta s mascarpone krémom a snehovými pusinkami
Ingrediencie
Korpus
- 9 lyžíc polohrubej múky
- 9 lyžíc teplej vody
- 9 lyžíc práškového cukru
- 9 lyžíc oleja
- 9 vajec
- 1 balíček bezfosfátového prášku do pečiva
Krém
- 250 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 ks Kit - Kat tyčinky
- 1 ks stužovača šľahačky
Poleva
- 400 g horkej čokolády na varenie
- 1 lyžica kokosového olej
Postup
- Suché ingrediencie pridáme do misy t.j. polohrubú múku preosejeme cez sito spolu s práškovým cukrom a práškom do pečiva. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Zmes zmiešame dokopy a pridáme k nej olej a vodu. Sneh pridávame opatrne do zmesi na záver.
- Rúru si predhrejeme na 170° a pečieme približne 20-25 minút, alebo kým nám korpus v rúre nevzrastie, prípadne vyskúšame špáradlom či je korpus upečený. Korpus po upečení necháme vychladnúť a rozrežeme ho buď na 3 tenšie alebo 2 hrubšie pláty. Korpus zo všetkých strán potrieme jahodovým džemom.
- Mascarpone a smotanu na šľahanie spolu vyšľaháme na tuhý krém a pridáme stužovač šľahačky. Na odlíšenie klasického tortového krému som pridala Kit - Kat tyčinky nasekané na jemno, ale môžete pridať podľa vlastnej chuti/kreativity hocičo.
- Korpus potretý jahodovým džemom naplníme krémom a pridáme druhý plát korpusu a zopakujeme postup. Tortu potrieme aj zvonku krémom a vložíme do chladničky stuhnúť približne na 20 minút.
- Pripravíme si polevu, čokoládu necháme roztopiť vo vodnom kúpeli a nalejeme ju na povrch torty a necháme ľubovoľne stekať po torte. Tortu zdobíme podľa seba. Ja som pridala čokoládové hobliny, snehové pusinky. Dobrú chuť ! :)


