Polonahá torta

02.11.2017

Narodeninová torta s mascarpone krémom a snehovými pusinkami


Ingrediencie 

Korpus

  • 9 lyžíc polohrubej múky
  • 9 lyžíc teplej vody
  • 9 lyžíc práškového cukru
  • 9 lyžíc oleja
  • 9 vajec
  • 1 balíček bezfosfátového prášku do pečiva

Krém

  • 250 g mascarpone 
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 ks Kit - Kat tyčinky
  • 1 ks stužovača šľahačky

Poleva

  • 400 g horkej čokolády na varenie
  • 1 lyžica kokosového olej

Postup

  1. Suché ingrediencie pridáme do misy t.j. polohrubú múku preosejeme cez sito spolu s práškovým cukrom a práškom do pečiva. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Zmes zmiešame dokopy a pridáme k nej olej a vodu. Sneh pridávame opatrne do zmesi na záver. 
  2. Rúru si predhrejeme na 170° a pečieme približne 20-25 minút, alebo kým nám korpus v rúre nevzrastie, prípadne vyskúšame špáradlom či je korpus upečený. Korpus po upečení necháme vychladnúť a rozrežeme ho buď na 3 tenšie alebo 2 hrubšie pláty.  Korpus zo všetkých strán potrieme jahodovým džemom.
  3. Mascarpone a smotanu na šľahanie spolu vyšľaháme na tuhý krém a pridáme stužovač šľahačky. Na odlíšenie klasického tortového krému som pridala Kit - Kat tyčinky nasekané na jemno, ale môžete pridať podľa vlastnej chuti/kreativity hocičo. 
  4. Korpus potretý jahodovým džemom naplníme krémom a pridáme druhý plát korpusu a zopakujeme postup. Tortu potrieme aj zvonku krémom a vložíme do chladničky stuhnúť približne na 20 minút. 
  5. Pripravíme si polevu, čokoládu necháme roztopiť vo vodnom kúpeli a nalejeme ju na povrch torty a necháme ľubovoľne stekať po torte. Tortu zdobíme podľa seba. Ja som pridala čokoládové hobliny, snehové pusinky. Dobrú chuť ! :) 
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky