Špenátové gnocchi s kuracou kapsou

03.10.2017

Špenátové gnocchi s kuracou kapsou plnenou sušenými paradajkami a mozzarellou.


Ingrediencie 

Gnocchi

  • 500 g zemiakov
  • 80 g hladká múka
  • soľ
  • 1 vajíčko
  • mrazený špenát (môže byť aj čerstvý)
  • maslo

Kuracia kapsa 

  • 2 ks kuracích pŕs 
  • 250 g mozzarella
  • sušené paradajky
  • soľ
  • čierne korenie

Postup 

  1. Zemiaky uvaríme v šupke domäkka v horúcej osolenej vode. Nastrúhamé ich na jemno na strúhadle. Dochutíme soľou a pridáme vajíčko a preosiatu múku. Vytvoríme ľubovoľný tvar a vkladáme do osolenej horúcej vody. Varíme približne 5 minút, kým nevyplávajú na povrch. 
  2. Keď sú gnocchi uvarené, obalíme ich v špenáte, ktorý sme si na panvici spolu s maslom orestovali. 
  3. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozklepeme. Dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme plátok mozzarelly spolu so sušenou paradajkou a zrolujeme. Obmotáme kuchárskym špagátom, alebo špáradlom, aby sa nám počas pečenia rolky nerozpadli. Pečieme z oboch strán do zlatista na nízkom ohni, približne 10 minút. Dobrú chuť ! :) 


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky