Špenátové gnocchi s kuracou kapsou
03.10.2017
Špenátové gnocchi s kuracou kapsou plnenou sušenými paradajkami a mozzarellou.
Ingrediencie
Gnocchi
- 500 g zemiakov
- 80 g hladká múka
- soľ
- 1 vajíčko
- mrazený špenát (môže byť aj čerstvý)
- maslo
Kuracia kapsa
- 2 ks kuracích pŕs
- 250 g mozzarella
- sušené paradajky
- soľ
- čierne korenie
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke domäkka v horúcej osolenej vode. Nastrúhamé ich na jemno na strúhadle. Dochutíme soľou a pridáme vajíčko a preosiatu múku. Vytvoríme ľubovoľný tvar a vkladáme do osolenej horúcej vody. Varíme približne 5 minút, kým nevyplávajú na povrch.
- Keď sú gnocchi uvarené, obalíme ich v špenáte, ktorý sme si na panvici spolu s maslom orestovali.
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozklepeme. Dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme plátok mozzarelly spolu so sušenou paradajkou a zrolujeme. Obmotáme kuchárskym špagátom, alebo špáradlom, aby sa nám počas pečenia rolky nerozpadli. Pečieme z oboch strán do zlatista na nízkom ohni, približne 10 minút. Dobrú chuť ! :)

