Tagliatelle s lososom

29.03.2018

Chilli tagliatelle s lososom a kôprovou omáčkou


Ingrediencie

  • 450 g chilli tagliatelle cestovín
  • 500 g lososa bez kože
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvé bylinky (ja som použila kôpor a rozmarín)
  • soľ
  • čierne korenie
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 PL dijónskej horčice
  • 2-3 PL kôprovej horčice Ikea
  • citrón
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 2 PL domáceho bylinkového masla

Postup

  1. Tagliatelle cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Lososa opečieme na bylinkovom masle spolu s celými strúčikmi cesnaku a čerstvom rozmaríne približne 2 minúty z oboch strán, aby ostal šťavnatý, pokvapkáme citrónom.
  2. Cibuľu si nakrájame na jemno a orestujeme na bylinkovom masle, pridáme biele víno a smotanu na varenie. Necháme spolu zredukovať a pridáme na jemno nakrájané bylinky podľa chuti. Na záver pridáme kôprovú horčicu a dijónsku horčicu a prípadne dochutíme soľou a čiernym korením. 
  3. Cestoviny zmiešame spoločne s omáčkou a navrch pridáme na kúsky natrhaného lososa a plátok citróna. Dobrú chuť ! :) 
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky