Tagliatelle s lososom
29.03.2018
Chilli tagliatelle s lososom a kôprovou omáčkou
Ingrediencie
- 450 g chilli tagliatelle cestovín
- 500 g lososa bez kože
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvé bylinky (ja som použila kôpor a rozmarín)
- soľ
- čierne korenie
- 250 ml smotany na varenie
- 1 PL dijónskej horčice
- 2-3 PL kôprovej horčice Ikea
- citrón
- 100 ml bieleho suchého vína
- 2 PL domáceho bylinkového masla
Postup
- Tagliatelle cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Lososa opečieme na bylinkovom masle spolu s celými strúčikmi cesnaku a čerstvom rozmaríne približne 2 minúty z oboch strán, aby ostal šťavnatý, pokvapkáme citrónom.
- Cibuľu si nakrájame na jemno a orestujeme na bylinkovom masle, pridáme biele víno a smotanu na varenie. Necháme spolu zredukovať a pridáme na jemno nakrájané bylinky podľa chuti. Na záver pridáme kôprovú horčicu a dijónsku horčicu a prípadne dochutíme soľou a čiernym korením.
- Cestoviny zmiešame spoločne s omáčkou a navrch pridáme na kúsky natrhaného lososa a plátok citróna. Dobrú chuť ! :)

