Tatratea cake
02.10.2017
Koláč s likérom z ibišteka a červeného čaju.
Ingrediencie
Korpus
- 200 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 80 g zmäknutého masla
- 1 vajíčko
Plnka
- 200 ml likéru Tatratea
- 250 g tvarohu
- 500 g jahôd (môžete zvoliť aj maliny)
- 2 lyžice medu
Postup
- Do misy pridáme preostiatu múku spolu s práškovým cukrom, pridáme maslo, ktoré musí byť izbovej teploty, aby sme ho vedeli ľahšie zapracovať do sypkých ingrediencií. Klasické maslo môžeme nahradiť ghee maslom, ktoré tiež veľmi rada používam v kuchyni. Vajíčko zapracujeme do cesta, no môžeme ho vynechať úplne. Hmotu zabalíme do potravinárskej fólie a cesto dáme odležať do chladničky minimálne na pol hodinu. Vychladené cesto poprašíme múkou a vyváľame na požadovanú veľkosť.
- Rúru si predhrejeme na 180° a základ pečieme približne 15 minút, nezabudnite cesto prepichať vidličkou, alebo naň vysypať pekárske keramické guľôčky, aby nám nevzrástlo počas pečenia.
- Na plnku potrebné ingrediencie mixujeme tyčovým mixérom, a keď je hmota homogénna pridáme likér a med. Pár jahôd si necháme na ozdobu. Koláč pečieme pri rovnakej teplote cca 20-25 minút, prípadne odskúšame či je upečený pomocou špáradla.
- Koláč dozdobíme jahodami a práškovým cukrom, dobrú chuť ! :)
