Tatratea cake

02.10.2017

Koláč s likérom z ibišteka a červeného čaju.


Ingrediencie

Korpus

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 80 g zmäknutého masla
  • 1 vajíčko

Plnka

  • 200 ml likéru Tatratea
  • 250 g tvarohu
  • 500 g jahôd (môžete zvoliť aj maliny)
  • 2 lyžice medu


Postup

  1. Do misy pridáme preostiatu múku spolu s práškovým cukrom, pridáme maslo, ktoré musí byť izbovej teploty, aby sme ho vedeli ľahšie zapracovať do sypkých ingrediencií. Klasické maslo môžeme nahradiť ghee maslom, ktoré tiež veľmi rada používam v kuchyni. Vajíčko zapracujeme do cesta, no môžeme ho vynechať úplne. Hmotu zabalíme do potravinárskej fólie a cesto dáme odležať do chladničky minimálne na pol hodinu. Vychladené cesto poprašíme múkou a vyváľame na požadovanú veľkosť. 
  2. Rúru si predhrejeme na 180° a základ pečieme približne 15 minút, nezabudnite cesto prepichať vidličkou, alebo naň vysypať pekárske keramické guľôčky, aby nám nevzrástlo počas pečenia. 
  3. Na plnku potrebné ingrediencie mixujeme tyčovým mixérom, a keď je hmota homogénna pridáme likér a med. Pár jahôd si necháme na ozdobu. Koláč pečieme pri rovnakej teplote cca 20-25 minút, prípadne odskúšame či je upečený pomocou špáradla. 
  4. Koláč dozdobíme jahodami a práškovým cukrom, dobrú chuť ! :) 




Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky